top of page

Clubkamioenschap Enkel

1. Er zijn twee groepen in de laddercompetitie. Groep A waar iedereen mag in meespelen en groep B waar enkel recreanten en D-spelers mogen in meedoen.

2. Indien je jezelf (recreant of D-speler zijnde) ingeschreven hebt voor Groep A, maar merkt dat deze groep veel te zwaar voor je is, kan je jezelf nog bij Groep B aansluiten door dit te melden vóór 1 mei 2016.

3. Spelers die tijdens het verdere verloop van het seizoen nog wensen deel te nemen aan de laddercompetitie kunnen dit doen door een mail te sturen naar nielvanbreen@hotmail.com en te vermelden in welke groep je wenst aan te treden. Je sluit gewoon aan onderaan de tabel.

4. De wedstrijden worden gespeeld volgens het normale reglement (2 winnende sets tot 21 of met verlengingen). Groep A speelt steeds met veren shuttles, in groep B mag mits onderling overleg met plastieken shuttles gespeeld worden.

5. Je kan maximum iemand uitdagen die 2 plaatsen boven jezelf staat en je kan maximaal 2 plaatsen stijgen per speeldag. Dus per speeldag kan je de persoon vlak boven je en/of 2 plaatsen boven uitdagen. Eenzelfde speler her-uitdagen op dezelfde speeldag kan enkel mits onderling akkoord.

6. Indien iemand langer dan een maand afwezig is en er ontstaat hierdoor een probleem in de groep meld je dit aan de verantwoordelijken die dit zullen oplossen.

7. Als iemand een uitdaging weigert probeer je onderling een andere datum af te spreken, indien dit ook niet lukt worden de naambordjes omgewisseld.

8. Er wordt gespeeld tot en met woensdag 30 november 2016.

9. In juli en augustus wordt er niet gespeeld voor de laddercompetitie.

10. Op 30 november 2016 wordt gekeken naar de stand in beide reeksen. De top 4 van elke groep speelt op een normale speeldag in december voor de titel van clubkampioen. Over welke formule dan toegepast wordt, hoef je je nog geen zorgen te maken.

11. De spelers zijn zelf verantwoordelijk voor het verhangen van de naamplaatjes, er hoeven hiervoor dus geen mails verstuurd te worden.

12. Speel geen enkelwedstrijden wanneer je merkt dat alle pleinen volzet zijn en er mensen op de bank aan het wachten zijn.

13. Indien er vragen zijn of je hebt iets gezien dat indruist tegen de spelregels, gelieve dan de laddercompetitieverantwoordelijken Natalie Van Hoe of Niel Van Breen aan te spreken.


14. Fair play is het sleutelwoord!

bottom of page