top of page

Info bij een sportongeval - verzekeringen

Hieronder vindt u enkele nuttige documenten betreffende de sportverzekering. Dit is enkel voor leden die ingeschreven zijn en betaald hebben. 

Er zijn 2 verschillende ongevalsaangiftes, ARENA en KBC. Je laat altijd eerst de formulieren van ARENA invullen door de dokter. Als het een ongeval betreft dat spijtig genoeg zware financiële opleg van medische kosten met zich meebrengt, dan laat je bijkomend de formulieren van KBC invullen. In dit geval laat je dan beide formulieren door de dokter invullen.

De Badminton Vlaanderen-verzekering (ARENA) dekt lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid voor de leden bij beoefening, voorbereiding, organisatie, beheer en administratie van badminton. Dit wil zeggen bij kampioenschappen, competities, vriendschappelijke en andere wedstrijden, tornooien, trainingen, demonstraties, verplaatsingen, reizen en bijkomende activiteiten, georganiseerd door de federatie en/of de aangesloten clubs. Geen andere sporten! 
Bekijk hier de algemene voorwaarden van de Badminton Vlaanderen-polis. Het aangifteformulier, te gebruiken bij lichamelijke ongevallen, kan je hieronder downloaden. 

Ongevalsformulier Arena

Polis KBC De Pluim BV

Polis KBC De Pluim AV

Ongevalsformulier KBC

bottom of page